Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért érdemes sört inni? - Íme, 4 szuper indok!

Miért érdemes sört inni? - Íme, 4 szuper indok!

Itt a nyár, ilyenkor nincs is jobb, mint egy pohár finom, hideg sört a tévé előtt, a foci EB meccsei közben vagy munka után a teraszon ülve, esetleg a strandon elkortyolgatni. A folyékony kenyér azonban nemcsak a szomjadat oltja, számos jótékony élettani hatása is van. De csak óvatosan, természetesen a mértékletesség ebben az esetben is fontos! Napi egy pohárnál többet ugyanis nem érdemes fogyasztanod, ha tényleg szeretnéd az ital pozitív előnyeit élvezni.

Viszlát szívbetegség!

Azoknál, akik napi egy pohár sört fogyasztottak kisebb eséllyel alakult ki szívbetegség, köszönhetően a folyékony kenyérben található természetes antioxidánsoknak és fenoloknak, derült ki egy tanulmányból. De az előbb említett mértékletesség szabálya itt is érvényben van, ugyanis azoknál akik viszont egynél többel oltották a szomjukat, jelentősen megnőtt a szívbetegség kialakulásának kockázata.

Megoldás vesekőre

A sör fogyasztás csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát. De segít akkor is, ha már van vesekövünk! A sör ugyanis kissé kitágíthatja a húgyutakat, így a vesekövek bár nem teljesen fájdalommentesen, de könnyebben ürülnek ki a szervezetedből. Vigyázz! Nagy mennyiségben, ráadásul rendszeresen fogyasztva ugyanakkor pont az ellenkezőjét érheted el vele. Ez az ital ugyanis savasabbá teszi a vizeleted, ez pedig kedvez a vesekövek kialakulásának.

Lelassítja a csontritkulás folyamatát

Egyes kutatók szerint a sörben található szilícium lassítja a csontok leépülését és segíti az újak épülését. Ennek köszönhetően pedig, és természetesen, ha mérsékelten fogyasztod, csökkenheted a csontritkulás kialakulásának esélye, vagy lassíthatod annak folyamatát.

Csökken a prosztatarák kialakulásának kockázata

A rák megelőzésében is fontos szerepet játszhat a sör. Ennek oka, hogy nagy mennyiségben tartalmaz egy xanthohumol nevű antioxidánst, amely a komlóban található, és rákellenes hatású. A mérsékelt sörfogyasztásnak köszönhetően csökkentheted például a prosztatarák kialakulásának kockázatát.

Vidámzokni-tipp: Fogyaszd stílusosan!

A fent felsoroltakból is látszik, hogy egy pohár sör, természetesen felelősségteljesen, mértékletesen fogyasztva akár még jótékony hatással is lehet az egészségedre. Ha pedig sörözöl, legyél stílusos, oldlunkon többféle sörös zokniból válogathatsz, legyen az egy felemás zokni vagy éppen egy sörös korsó mintás zokni.

Az oldal tetejére